Ajankohtaista: Pakurikäävästä lisätuloja metsänomistajille?

Pakurikääpä on testeissä todettu vaikuttavan postiiivisesti sekä vastustuskykyyn, tulehduksiin että syöpäkasvaimiin – tutkimuksia on tehty vasta vähän ja tulokset eivät ole siten tieteellisesti luotettavia.

Ensimmäisissä tutkimuksissa on saatu myös viiteitä, että pakuri voi vähentää elimistön jatkuvaa matala-asteista tulehdustilaa, joka liittyy moniin länsimaiden elintasosairauksiin kuten tyypin 2 diabetekseen, valtimotautiin ja vanhuusiän muistisairauksiin.

Metsänomistajalle pakurikääpä voi olla oiva mahdollisuus saada lisätuloja. Pakurikääpää voidaan hallitusti istuttaa koivuihin ymppien avulla. Ymppi on tappi, jonka kautta lahottajasieni leviää omatoimisesti puuhun, eikä metsänomistajan tarvitse erikseen käydä huolehtimassa viljelmästä.

Noin viiden vuoden päästä pakurikääpäsato on valmis, ja metsänomistaja voi kerätä arvokkaat käävät. Pakurikäävän tuotto voi tuoda metsänomistajalle jopa 200 euroa yhtä koivua kohden.

Comments are closed.